La portaveu de Compromís a la Comissió d’Agricultura incideix en la necessitat de competir en qualitat i no en preus a la baixa

La diputada i portaveu de Compromís a la Comissió d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, Cristina Rodríguez, va obrir aquesta setmana el debat perquè els productors valencians no competisquen en el mercat en preus baixos, sinó en la qualitat dels seus productes. Així ho va assenyalar Rodríguez durant l’última sessió de la comissió d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de les Corts, en la qual es va aprovar, amb la unanimitat dels grups, una proposició no de llei per a instar al Govern de Mariano Rajoy al fet que exigisca a la Unió Europea mesures per a evitar atacs als productes espanyols en traspassar la frontera francesa.

 

No obstant açò, Rodríguez ha insistit a assenyalar que “les vertaderes responsables d’aquesta competència entre productors francesos i espanyols són les grans distribuïdores, que aprofiten la seua posició de domini en el mercat per a imposar preus de ruïna per al camp”.

 

Encara que en aquest cas la proposta se centrava en els productors de vi, la diputada de Compromís ha subratllat que el rerefons de la qüestió “afecta també a altres productes agrícoles i ramaders, i es deu a una estratègia merament comercial que cerca apartar als productors espanyols i valencians del mercat comunitari”.

 

“Per a Compromís és una prioritat que es paguen preus justos als agricultors i agricultores. I, per aquest motiu, és necessari vigilar a les grans distribuïdores perquè no es paguen els productes hortofrutícoles a preu per sota de cost. La també anomenada venda a pèrdues és una pràctica tristament habitual entre les grans cadenes distribuïdores, que ofega als productors i que suposa el vertader problema perquè la gent del camp tinga ingressos dignes. Compromís estarà vigilant perquè les distribuïdores no paguen als agricultors per sota del preu de cost”, ha advertit Rodríguez.