Nadal: “és un insult cap als veïns i veïnes de la Marina que ahir el PP realitzara un acte polític a l’estació de Benissa per parlar d’infraestructures ferroviàries i obviaren descaradament parlar de la necessitat del tram entre Gandia i Dénia i del Tren de la Costa en general, la infraestructura més bàsica i necessària”.

El grup parlamentari Compromís ha presentat una proposició no de llei en Les Corts per instar el Consell a què exigisca al Govern Central que es pressuposte el Tren de la Costa que ha d’unir el tram desaparegut el 1974 entre Gandia i Dénia, i aquest amb Alacant i què es comprometa a la seua licitació durant el període 2016-2017.

Des de Compromís també s’exigeix que esta infraestructura ferroviària es realitze com a un veritable tren de rodalia, amb diverses parades a cada comarca que servisca de transport intra i intercomarcal eficient, i no un tren d’alta velocitat sols per a les destinacions més turístiques.

Segons ha assenyalat el diputat de Compromís, Josep Nadal, “després de 42 anys de reclamacions per part dels ajuntaments de la Marina Alta i de la Safor perquè es reobrira la línia, per tal que des de la Marina es poguera arribar a València ciutat i als pobles i ciutats de la comarca veïna, continuen sense cap esperança després de la publicació de l’estudi informatiu publicat per foment que desestima la inversió”.

“A més de la línia tancada la connexió de Dénia amb Alacant també cal revisar-la, ja que es duu a terme per un tren sense electrificar i deficient que, a Benidorm, a la Marina Baixa, continua amb un tramvia cap al sud fins a arribar a la ciutat d’Alacant, fent d’aquest trajecte un viatge de més de 3 hores”.

Per a Nadal “és un insult cap als veïns i veïnes de la Marina que ahir el PPCV, amb la seua presidenta al capdavant Isabel Bonig, realitzara un acte polític a l’estació de Benissa per parlar d’infraestructures ferroviàries i obviaren descaradament parlar de la necessitat del tram entre Gandia i Dénia i del Tren de la Costa en general, la infraestructura més bàsica i necessària”.

“Ens haguera agradat que quan Bonig era consellera d’Infraestructures haguera pogut anar a eixa mateixa estació a inaugurar les instal·lacions ferroviàries renovades, ja que es van passar 20 anys sense invertir cap euro en eixa línia, i ara el Govern del Botànic està fent el que ells no van voler fer”.

“A què va vindre ahir Bonig? –es pregunta el diputat de Pego- Sembla una burla excessiva que mentre el govern central en mans del PP es riu en la nostra cara amb un informe infame per justificar la negativa a construir el Tren de la Costa, Bonig obvie la marginació que patim i intente donar lliçons sobre infraestructures. La manca de reivindicació del PPCV en este tema és una traïció al poble valencià”

Concretament des de Compromís es critica que l’últim estudi publicat pel ministeri sobre el tren de la costa, que uniria el tram Gandia-Dénia i Dénia-Alacant, s’ha elaborat per TRN Ingeniería, una empresa acostumada a fer estudis de trens de llarga distància i d’alta velocitat.

És per això que l’estudi projecta un tren d’altes prestacions i alta velocitat que, entre les estacions de Gandia i Alacant, sols preveu tres parades (Oliva, Dénia i Benidorm) contravenint totes les reivindicacions que, des de tots els sectors de la societat de les quatre comarques implicades (Safor, Marina Alta, Marina Baixa i Alacantí), s’han anat reclamant històricament, és a dir, un tren de rodalia que servisca de transport eficient entre els diferents pobles de les quatre comarques i que servisca per a unir-les a les dues grans ciutats valencianes.

Segons Nadal “cal tindre en compte que la zona sobre la qual es projecta el Tren de la Costa és una de les més densament poblades i amb més atractiu turístic del País Valencià, cosa que ja fa, d’aquesta zona, una de les més idònies per a dotar-la d’un tren de rodalia que realment vertebre el territori i facilite a la seua ciutadania i al turisme uns temps de viatge competitius”.

Així l’alternativa a l’ús del tren per a totes les persones de les dues Marines i la Safor és l’Autopista AP-7 de pagament o la N-332 que travessa alguns dels trams amb més concentració d’accidents.

Finalment el diputat de Compromís ha assenyalat que “també és important que emmarquem esta reivindicació del Tren de la Costa en el context d’infrafinançament autonòmic i de deute històric que patim i que se suma a l’incompliment del Pla de Rodalies, signat pel Consell i el Govern Central el 2010, amb un pressupost de 3.400 milions d’euros, del qual no s’ha executat cap obra”.