El diputat de Compromís, Paco Garcia Latorre, ha mostrat la satisfacció de la seua formació després de què el Tribunal Constitucional haja declarat inconstitucionals les taxes judicials que va implantar el 2012 el Govern del PP a instància del llavors ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón.

Garcia Latorre ha recordat com des de Compromís s’hi van oposar frontalment en considerar que suposaven una vulneració de la Constitució, en concret del dret a accedir a la justícia en condicions d’igualtat. “Finalment el Tribunal ha donat la raó al fet de què la llei de taxes del PP dificultava en gran mesura l’accés de la ciutadania a la Justícia i que tenia un evident efecte dissuasiu en els que tenen menys recursos, que havien de pensar-se molt iniciar un litigi o directament no tenien recursos per fer-ho, vulnerant-se així el dret a accés a la justícia i a la tutela judicial efectiva”.

Per al parlamentari de Compromís “les taxes judicials són també una evidència de com la política fiscal del PP es basa en carregar impostos a les classes mitjanes i baixes, les que més dificultats tenen per a fer front a les taxes judicials, mentre es beneficia a l’oligarquia i els poderosos”.

“Després d’esta sentència cap govern podrà tindre la temptació de posar-li preu a l’accés a la justícia i agreujar en el terreny judicial les desigualtats que ja hi ha a la societat”, ha conclòs Garcia Latorre.