La síndica adjunta y portaveu de Compromís a la Comissió de Política Social a les Corts, Mònica Álvaro, ha lamentat que “les retallades aplicades per l’antic govern del PP hagen afectat a la capacitat sumatòria de la parlamentària ‘popular’ María José Catalá en relació a les ajudes de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, dirigida per Mónica Oltra. O això, o menteix deliberadament en este assumpte. Cal recordar-li que amb el Consell del Botànic estes subvencions s’han ampliat enguany de 90 a 119 municipis, i també l’edat per a poder accedir a elles ja que ara es poden beneficiar els menors de 3 a 18 anys, tots dos inclusivament. Abans – ha apuntat – només era fins els 16 anys”.

 

Per a aquest any, s’han acollit a aquesta ordre d’ajudes 40 ajuntaments de la província d’Alacant, 65 de València i 14 de Castelló, i servirà per al desenvolupament de programes d’atenció de necessitats i inclusió social a menors i les seues famílies en estiu. A més a més, com a novetat implantada pel Consell que ha portat el canvi a la Generalitat Valenciana, s’obrin els menjadors escolars en juny i en setembre.

 

Álvaro ha destacat que “la lluita contra l’exclusió social està en l’ADN del Consell del Botànic que aplica les mesures de manera transversal i en coordinació amb les institucions. Així, per a 2016 la Conselleria d’Igualtat destina 1,2 milions que es sumen als 650.000 euros de la Diputació de València, que fa un total de 1,8 milions, front als 1,7 milions que destinà l’antic govern del PP en 2015. Per tant, no sé on està la retallada del 25 per cent que pregona la diputada del PP María José Catalá. Es veu que han fet de la mentida la seua forma de vida”.

 

En aquesta línia, ha remarcat que “la dotació final per menor pot arribar als 8,50 euros per menor i el mínim ascendeix a 5,50 euros per menor. De nou la diputada del PP tracta d’enganyar en assegurar que cada xiquet rebrà la quantitat mínima”, ha indicat. La portaveu adjunta de Compromís ha explicat que cada ajuntament pot sol·licitar subvenció per a dinar, reforç escolar i berenar, així como vàries activitats al dia, que puja a 8,50 euros, o pot demanar només l’ajuda per menjar, la qual cosa suma els 5,50 euros per xiquet i dia.

 

La diputada Mònica Álvaro ha incidit que “mentre la lluita contra la pobresa infantil, i en concret acabar amb les mancances en les necessitats bàsiques d’alimentació dels menors és una prioritat que es treballa transversalment des de diferents conselleries dins de l’eix 1 de l’Acord del Botànic de Rescatar Persones, Catalá es dedica a fer política-esperpent i a esborrar de la seua memòria la mala gestió del desgovern del PP”.

 

“Precisament, la senadora del PP i ex consellera de Benestar Social, Asunción Sánchez Zaplana va fer durant els seus dos anys i mig de mandat diferents donatius a entitats benèfiques però pagant-los de la caixa fixa de la Conselleria: des de donatius de sis euros fins a sopars benèfics de 150 euros. Així és com entén el PP la gestió de las ajudes als més vulnerables de la nostra societat”, ha conclòs Mònica Álvaro.