La Comissió d’Educació de Les Corts Valencianes ha rebutjat esta vesprada la proposició no de llei amb què Compromís instava el Consell a iniciar els tràmits per a la declaració singular com a Bé d’Interés Cultural (BIC), en la categoria que es considere adient, dels Banys Àrabs descoberts en la Plaça de la Fruita d’Elx. Els grups de Compromís i Podem han votat a favor i PP, PSOE i Ciudadanos en contra.

Segons explica la diputada de Compromís, Marian Campello, “les argumentacions dels grups que han votat en contra diuen que no cal declarar BIC els Banys Àrabs descoberts a Elx perquè el BIC de la Muralla els inclou en el seu perímetre. Si reconeixen la validesa d’eixe perímetre de protecció ordinari del BIC això vol dir que el Mercat Central també està protegit pel BIC de la Muralla”.

“Amb esta declaració de BIC volem donar el nostre suport a les reivindicacions de la Plataforma Salvem el Mercat que rebutgen el projecte imposat en l’etapa del PP sense consens. Altres partits van fer campanya electoral al costat de Salvem el Mercat i ara quan governen els donen l’esquena”.

Segons Campello “el patrimoni dels il·licitans ha d’estar per damunt de les especulacions empresarials que estan darrere del macro projecte del PP per al mercat amb 400 aparcaments en ple cor de la ciutat. És un projecte que no pensa en absolut en un model de ciutat sostenible i amable amb les persones i l’entorn històric”.