La síndica adjunta i portaveu de Compromís a la Comissió d’Afers Europeus a les Corts Valencianes, Mònica Álvaro, ha manifestat que “el Brexit és una advertència greu que ha de servir per donar un canvi de rumb a les polítiques que s’estan implementant des de la Unió. Hem d’apostar ara més que mai per avançar cap a una Europa dels pobles, una Europa més social, justa, solidària i cohesionada. Una Europa que es comprometa amb els Drets Humans i que torne a il·lusionar a la seua gent”.

 

Segons Álvaro, “l’Europa a la que hem arribat es troba ben allunyada d’aquella que voldríem. A l’Europa actual es rescaten bancs abans que a les persones, es tanquen les portes mentre a la nostra mar moren milers de persones que tracten d’eixir de la guerra. Una Europa de la qual la ciutadania es veu cada vegada més lluny”.

 

“Els referèndums formen part d’un sistema democràtic saludable. En aquest cas, els britànics han decidit marxar de la Unió Europea i cal respectar la seua legítima decisió, tot i que lamentem que s’hagen decantat per l’opció d’abandonar la Unió. Ens preocupa molt allò que pot passar a partir d’ara. Des de Compromís creiem profundament en el projecte polític d’Europa i el resultat de les votacions d’ahir pot suposar un revés al futur de la Unió Europea”, ha conclòs Mònica Álvaro.