La diputada del PSPV, Sandra Martín; la diputada de Compromís, Belén Bachero; i el diputat de Podem, César Jiménez, han presentat en les Corts Valencianes una proposta conjunta per tal d’exigir al Ministeri de Foment “que no tanque el centre de conservació de carreteres V-2 de l’autovia A-3, ubicat al terme de Riba-roja de Túria. Un tancament que és conseqüència de l’aplicació del Pla de Reordenació i Manteniment de Carreteres del Ministeri”, han explicat.

 

Segons els portaveus de Compromís, PSPV i Podem en la Comissió d’Obres Públiques, Infraestructures i Transports del parlament valencià, “estem parlant de la destrucció de 20 llocs de treball en cas que el centre V-2 tanque. Actualment aquesta base té un equip de 35 treballadors i treballadores, i de produir-se el traspàs de funcions del V-2 al centre V-6 no es comptaria amb tota la plantilla de la base de Riba-roja de Túria”.

 

“Per aquesta raó, és imprescindible, i així ho sol·licitem, que al Pla de Reordenació de Carreteres del Ministeri de Foment es garantisca el manteniment de la totalitat dels actuals 35 llocs de treball que hi ha al centre del sector V-2”.

 

Aquest centre, amb una inversió de més d’un milió d’euros, es va crear el 4 de març de 2003 per a poder atendre millor les deficiències de l’autovia A-3, que només comptava amb el centre del sector V-6 per atendre les incidències en una via que ha incrementat els usuaris després de 20 anys.

 

A més a més, “el tram amb més trànsit és el de Xiva-València, i és el que exigeix més recursos amb un 60% més d’incidències en el sector V-2 que en el V-6, sent els dos sectors els adjudicats per al manteniment de l’A-3 en la Comunitat Valenciana”, han afegit els portaveus d’Infraestructures de PSPV, Compromís i Podem.

 

“Clausurar el centre V-2 i fusionar-lo amb el V-6 suposarà, a més de la pèrdua de llocs de treball, un empitjorament evident en el servei actual de manteniment i conservació de l’A-3, ja que amb menys personal i només amb un únic centre s’haurà d’atendre més numero de kilòmetres de via, quan hui per hui i segons els informes tècnics existents s’aconsella mantenir obert el V-2”.

 

“Per tot això, el Pla de Reordenació, a més de garantir els llocs de treball actuals del centre V-2, també ha d’incloure la millora de la seguretat vial, augmentant i no reduint els recursos per a millorar l’estat de les carreteres en la Comunitat Valenciana”, han conclòs els portaveus de Compromís, PSPV i Podem de la Comissió d’Infraestructures a les Corts.