El diputat i portaveu adjunt de Compromís en les Corts, Juan Ponce, ha manifestat hui que “després de conèixer la informació que ha fet pública Greenpeace sobre el Tractat de Lliure Comerç i Inversió entre la Unió Europea i Estats Units (TTIP), mantenim i insistim el nostre posicionament sobre allò que suposa un tractat obscur com este, que s’ha fet al marge de la ciutadania i la immensa majoria dels seus representants en ajuntaments i parlaments com el valencià, i sobre el qual desconeguem els efectes que pot tindre sobre el poble valencià”.

 

“Per això, amb les dades revelades per ‘TTIPleaks’, considerem que és necessari que el delegat del Govern en la Comunitat Valenciana comparega davant la Comissió de Coordinació en les Corts per a explicar els continguts dels acords previstos, i que aclarisca quina és la posició del Govern en funcions davant el TTIP, per a poder avaluar els efectes que podria tindre aquest tractat sobre els sectors productius i el medi ambient al territori valencià. I, evidentment, els efectes que també tindrà sobre el benestar de la ciutadania valenciana”.

 

Segons Ponce, “les revelacions del ‘TTIPleaks’ demostren, com ja advertíem, que la negociació secreta entre la Unió Europea i Estats Units no es limitava a un acord comercial, ja que amagava una amenaça contra el medi ambient, donat que s’acaba amb el principi de precaució. Això vol dir que en assumptes com els transgènics o els disruptors hormonals el medi ambient està totalment amenaçat perquè no es contempla cap control i les grans empreses poden actuar lliurement”.

 

“En definitiva, demanem explicacions al Govern en funcions. Que el delegat de Govern a la Comunitat Valenciana, com a seu representant, faça un aclariment de la posició que hi ha respecte del TTIP i de tot allò que hui s’ha fet públic, per poder saber les repercussions més greus en el nostre territori i contra el benestar de la ciutadania valenciana”, ha conclòs Juan Ponce.