La diputada de Compromís, Graciela Ferrer, registrà en Les Corts, el passat 20 de gener, una petició de compareixença del Delegat del Govern en la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, per explicar la gestió econòmica vinculada a les obres executades per Acuamed en el territori valencià, la seua situació actual i el seu funcionament.

La Comissió de Medi Ambient, Aigua i Ordenació del Territori comunicà al Delegat del Govern l’aprovació per unanimitat d’eixa petició de compareixença. Moragues ha contestat amb un escrit en què comunica que es nega a comparèixer perquè entén que el parlament valencià no pot exercir labor de control polític sobre la seua actuació ni sobre Acuamed. Esta negativa a comparèixer se suma a la ja realitzada per Moragues davant la citació del parlament valencià per a explicar els incidents al CIE de Sapadors a València.

Davant esta nova negativa Ferrer ha assenyalat que “no entenem que el Delegat del Govern no tinga la voluntat d’explicar en el parlament valencià la gestió en esta empresa pública encarregada de la contractació i construcció d’obres hidràuliques, depenent del govern central, després dels greus casos de corrupció i sobrecostos sistemàtics que hem conegut per la investigació judicial. Estem parlant d’una qüestió vital com és la gestió de l’aigua. A què té por el Delegat del Govern?”.

“Moragues acaba el seu escrit de negativa a comparèixer en Les Corts dient que on sí està disposat a comparèixer és en el parlament espanyol. Si es tractara d’una petició dels nostres diputats o senadors en Las Cortes Generales allò lògic seria demanar directament la compareixença de la Ministra d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient i no la del Delegat del Govern en la Comunitat Valenciana. Però vista la negativa del govern central en funcions a rendir comptes davant el parlament espanyol i la predisposició que diu tindre Moragues ens plantegem que els representants de Compromís a Madrid realitzen la petició de compareixença del Delegat de Govern per a explicar la gestió a Acuamed. Esperem que ara no torne a posar més excuses”, ha conclòs Ferrer.