El diputat i Síndic de Compromís, Enric Morera, ha sol·licitat la compareixença urgent en diputació permanent del Conseller d’Hisenda, Juan Carlos Moragues, perquè explique les conseqüències que tindrà l’ aprovació del dèficit asimètric que s’ha fixat al 1’6% al nostre territori.

Per al diputat de la coalició valencianista, Enric Morera, “malgrat que l’ aprovació del dèficit asimètric semble una pilota d’oxigen a les arques valencianes, és una dada del tot enganyosa ja que juntament amb la Regió de Múrcia, anem a ser els més perjudicats de tota Espanya ja que a dia de hui, ja acumulem la meitat del dèficit que se’ns té permès fins a final d’any”.

De fet, en els cinc primers mesos de 2013 el dèficit acumulat era ja del 0’78%, per la qual cosa “previsiblement, la Generalitat sobrepassarà l’1’6% fixat pel ministeri d’hisenda” ha anunciat Morera.

Des de Compromís, ja s’ha demanat la compareixença del Conseller Moragues perquè explique “a quin noves retallades ens anem a enfrontar els valencians després de la pantomima de la negociació del dèficit que, una vegada més, ens deixa als valencians sense possibilitats ni horitzó”, ha sentenciat el portaveu de Compromís en Les Corts.