La diputada de Compromís en Les Corts, Maria Josep Ortega, ha assenyalat que “hem tingut constància que el passat 27 de gener un metge de l’Hospital 9 d’Octubre a València es va negar a atendre un pacient per parlar en valencià”.

“Des de Compromís volem denunciar que es tracta d’un fet molt greu que atempta contra els drets dels ciutadans i ciutadanes valencians a parlar valencià a l’empara de l’article 6 de l’Estatut d’Autonomia i l’article 3 de la Constitució”.

Segons Ortega “per desgràcia no estem davant d’un fet aïllat, ja que este greu cas de discriminació lingüística se suma a molts altres que s’han produït en el nostre territori”.

La diputada de Compromís ha registrat en Les Corts una pregunta parlamentaria dirigida a la Conselleria de Sanitat per a saber si, encara tractar-se d’un hospital privat, té previst obrir un expedient informatiu, amb audiència a la persona afectada, per esclarir estos fets i saber quines accions pensa emprendre la Conselleria per tal que no es tornen a repetir fets com este.