La diputada del grup parlamentari Compromís, Isaura Navarro, va registrar en Les Corts el 7 de setembre de 2015 una petició de compareixença del Delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, perquè donara explicacions en seu parlamentària dels greus incidents succeïts en la matinada del 6 al 7 de setembre en l’interior del Centre d’Internament d’Extrangers (CIES) de Sapadors a València.

 

La Comissió de Coordinació de Les Corts ha inclòs la compareixença de Moragues en l’ordre del dia per a la seua reunió del pròxim dilluns 22 de febrer. Davant la citació de Les Corts el Delegat del Govern ha contestat amb un escrit en què comunica que es nega a comparèixer perquè entén que el parlament valencià no pot exercir labor de control polític sobre la seua actuació ni sobre els CIES.

 

Davant esta negativa Navarro ha assenyalat que “el Delegat del Govern té l’obligació de comparèixer en Les Corts i a més hauria de tindre la voluntat de fer-ho per explicar que va passar eixa nit al CIES de Sapadors, on es van disparar pilotes de goma contra persones que estan allí tancades contra la seua voluntat sense haver comés cap delicte, només per haver rebut una sanció administrativa. Això és ridícul”.

 

“Moragues ha de vindre a Les Corts a explicar què va passar eixa nit i què està passant en el CIES de València, sobre el qual el parlament valencià ja ha aprovat una resolució demanant el seu tancament. Entre les funcions del Delegat de Govern està donar explicacions als representants de la sobirania valenciana”, ha conclòs la diputada de Compromís.