La Conselleria recupera la formació per a millorar la capacitació lingüística dels funcionaris, retallada pel PP en 2009

 

El diputat i portaveu de Compromís en la Comissió de Justícia a les Corts, Paco García Latorre, ha manifestat que “el valencià en l’administració de Justícia està recuperant el seu protagonisme després de les retallades fetes pel PP en 2009. La Conselleria ja s’ha posat mans a l’obra, juntament amb la Direcció General de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, i des de gener ha recuperat els cursos de valencià adreçats al funcionariat de l’Administració de Justícia”.

 

Segons el diputat García Latorre, “aquesta recuperació de la presència del valencià en Justícia dóna resposta a la creixent demanda i interès dels treballadors de l’administració per millorar la seua capacitació lingüística. I, a més a més, palesa que les propostes en quant a incrementar la presència del valencià en l’àmbit de les institucions valencianes comencen a donar els seus primers resultats”.

 

“Queda clar que la Conselleria de Justícia, seguint les línies del Govern del Botànic, té com a objectiu que el valencià traspasse l’umbral de la presència testimonial per a aconseguir fites com per exemple que les sentències dictades pels òrgans judicials, amb seu al territori valencià, es publiquen en les dues llengües oficials”.

 

“Així, és evident que la Conselleria vol assumir un paper més destacat en la dinamització, conscienciació i visibilització de la llengua pròpia de la Comunitat Valenciana a l’àmbit judicial”, ha conclòs Paco García Latorre.