Compromís dóna suport al Consell per prioritzar les polítiques de Joventut i posar fi a les pràctiques clientelars del Partit Popular

 

La diputada de Compromís en Les Corts, Marian Campello, ha qualificat d’ “esperpèntica” la reacció del diputat del PP, Juan Carlos Caballero, per la nova orientació en la gestió de la presència territorial de l’IVAJ. “El nou equip ha esperat que s’acabara el contracte amb una empresa privada per gestionar una xarxa d’oficines jove i impulsar una nova concepció de la implantació al territori en coordinació amb els Ajuntaments i la resta de serveis de la Generalitat en les diferents comarques valencianes”, ha explicat la diputada.

 

“El PP va convertir la xarxa d’oficines jove en una trama d’enxufisme. Això explica perquè Juan Carlos Caballero no està content amb la decisió del nou Consell de destinar els recursos de l’IVAJ a polítiques de joventut en comptes de a finançar una estructura paral·lela pagada per tots els valencians i al servei de Nuevas Generaciones. Des de Compromís ja denunciàrem i acreditàrem que al voltant del 50% del personal d’estes oficines eren dirigents del PP, amb casos com el de Miguel Ángel Tarín, candidat del PP en Lekunberri en 2011; Mª Jesús Albiol, regidora del PP a Peníscola; María Teresa Gonzálvez, regidora del PP a Elx entre 2007 i 2011; Guillermo Bertomeu, que va ser secretari de comunicació del PP a Alfafar; Antonio Gimenez Pedrón, candidat del PP a Ademús i Requena; Rosana Marin Rausell, regidora del PP a l’Ajuntament de La Pobla de Vallbona; Heber Maximiliano Doncel, membre de l’Executiva del PP de Gandia; Jorge Roca López, dirigent de NNGG a Xàtiva i protagonista d’una polèmica per fotos feixistes; Juan Carlos Sánchez, de l’Executiva del PP de Sagunt; o Roberto Teruel, membre de l’executiva del PP de Redován”.

 

Segons Campello, “el modus operandi era clar. Usaven una empresa pantalla per a poder contractar a dit i sense cap control de l’administració. Des de 2012, els governs del Partit Popular van abonar més de dos milions d’euros a l’empresa Atlas Servicios Empresariales per gestionar unes oficines que finalment servien únicament com a punts d’informació i venda d’alguns carnets i que, curiosament, eren gestionades per membres de les joventuts del PP”.

 

“Per això, des de Compromís, celebrem que el nou equip de l’IVAJ estiga treballant amb professionals de joventut i el Consell de la Joventut per una nova orientació en les polítiques. La Xarxa Jove posarà al servei de tots els Ajuntaments tècnics de joventut que potenciaran el treball municipal, coordinant-lo amb tècnics de joventut municipals i els diferents serveis de la Generalitat present a les comarques. Els enxufats del PP segurament estaran tristos, però els i les joves valencians podem estar d’enhorabona amb estes decisions”, ha conclòs la diputada Marian Campello.