El portaveu adjunt de Compromís en les Corts, Juan Ponce, davant les últimes detencions realitzades hui per la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF), entre elles la d’un ex alt càrrec de la Generalitat Valenciana, relacionada amb l’empresa de mitjans aeris per a l’extinció d’incendis forestals, Avialsa, ha manifestat que “durant l’anterior legislatura preguntàrem des del nostre grup parlamentari, en nombroses ocasions, per què es permetien a aquesta empresa tot tipus d’irregularitats en el compliment del contracte”.

 

“L’ex conseller  de Justícia i ex delegat del Govern, Serafín Castellano, ací en seu parlamentària deia que Avialsa era l’única empresa que es presentava als concursos. I preguntant-li per què de vegades es substituïen uns avions per altres i permetia rebaixes en la qualitat dels contractes, mai contestava. Se n’eixia pel carrer d’enmig i era com una acceptació tàcita de les condicions que l’empresa posava”.

 

Segons Ponce, “amb posterioritat sabérem que aquesta empresa havia realitzat regals a Castellano. I també que ha hagut negociacions entre diverses empreses i que entre totes elles es repartien els negocis de l’extinció d’incendis en tot l’àmbit estatal, el conegut com a càrtel del foc, un assumpte que ara està investigant la UDEF. Parlem de contractes que a la Comunitat Valenciana han sumat 33 milions d’euros en tres anys”.

 

“Des de Compromís considerem que la detenció de hui relacionada amb el càrtel del foc corrobora el saqueig continuat que el PP va fer durant dos dècades amb els diners públics de tota la ciutadania. És temps d’exigir responsabilitats judicials i econòmiques als gestors del caos i el malbaratament patits”, ha conclòs Juan Ponce.