Ferri: “Cal facilitar a la ciutadania una major oferta de ràdio i televisió en valencià”

Compromís estudiarà les vies tècniques i legals per a que els valencians i valencianes gaudisquen de senyals d’altres territoris  

 

El síndic de Compromís en les Corts, Fran Ferri, amb el diputat Jordi Juan, s’han reunit aquest matí amb una representació d’Acció Cultural del País Valencià (ACPV) per tal d’avaluar les possibilitats tècniques i jurídiques per oferir l’emissió dels mitjans públics dels territoris veïns, impulsant una àmplia oferta audiovisual en valencià.

 

Segons Ferri, “el full de ruta a seguir és estudiar totes les vies que ens permeten, quan més prompte millor, poder gaudir de televisions com TV3 o la cadena pública balear IB3. Tot això evidentment s’ha de fer respectant la legalitat i les condicions tècniques necessàries per a fer-ho possible, valorant l’estat de la xarxa pública de repetidors i l’equip tècnic existent de RTVV”.

 

“És necessari que els valencians i valencianes tinguen uns mitjans de comunicació públics en valencià, i que puguen accedir als d’altres de territoris veïns que emeten en la nostra llengua. Des del nostre grup parlamentari anem a treballar colze a colze amb el Govern del Botànic i la societat civil per tal de garantir la llibertat d’expressió de la ciutadania valenciana, comptant amb mitjans públics, plurals, de qualitat i en valencià que, en un futur, puguen tindre una important projecció en altres territoris; i aprofitant les tecnologies actuals per a ampliar l’oferta audiovisual a la qual puga accedir la societat”, ha conclòs Fran Ferri.

Arxivat en: Blog

Comentaris

  1. ignasi mora diu:

    Molt bé, Fran Ferri. Però m’agradaria afegir que cal també un diari, digital i en paper els caps de setmana, en valencià, que tinga una traducció al castellà (al revés de La Vanguardia i El Periódico). Es faria servir com a eina de treball en tots els centres docents valencians. A més a més, faria factible que els escriptors practicàrem com a articulistes i ens pujara una mica la moral i la presència social. I l’hegemonia del paper premsa per part de l’extremadreta s’acabaria d’una vegada per totes.

    També supões que anireu preveient la nova tele i ràdio. Vull dir que seran les publiques mes recents i haurien de ser per tant les més modernes i penetrants en l’audiència… En fi, pare el rotllo. ignasi mora

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *