Els grups parlamentaris, a proposta de Compromís, presenten una esmena d’aproximació per crear una nova línia pressupostària

 

La diputada de Compromís en les Corts, Teresa Garcia, ha manifestat la seua satisfacció després que “a proposta nostra, tots els grups parlamentaris hagen aprovat una esmena d’aproximació en la sessió d’aquest matí del Ple dels pressupostos, amb la que es crea una nova línia pressupostària per a la reindustrialització del Camp de Morvedre”.

 

Segons Garcia, “amb aquesta nova línia s’augmenta l’ajuda per als treballadors de Bosal en un milió més, gràcies a la disponibilitat de la Conselleria d’Economia Sostenible, i al treball junt amb l’equip de la Direcció General d’Indústria, la qual cosa ens ha permès augmentar la dotació pressupostària del Pla Social així com la del Pla de Reindustrialització del Camp de Morvedre. Un pla que, donades les particularitats del fenòmen de deslocalització que estem patint, s’ha consignat com una línia nominativa, amb la qual cosa estan assegurats quatre milions d’euros per a lluitar contra eixa deslocalització en Sagunt”.

 

“Evidentment, caldrà veure ara com el PP en l’Estat destina el milió que tenia pendent i que s’ha aprovat en pressupostos, així com les ajudes per a prejubilacions que són necessàries per a completar tots els recursos per a poder ajudar a totes les famílies del nostre poble”.

 

“Cal dir que el conseller Rafael Climent ja havia anunciat aquestes ajudes en una assemblea realitzada amb els treballadors de Bosal quan es va presentar l’esborrany de pressupostos. I amb la línia específica que ara es crea, es remarca aquest compromís i, fins i tot, s’augmenta per tal d’aclarir tota la intoxicació informativa que s’està generant interessadament des del Partit Popular”.

 

A més a més, “amb aquesta esmena d’aproximació demostrem també a través del parlament que l’objectiu del govern del Botànic són les persones. El PP no ha sabut destinar recursos per tractar un fet tan greu com el de la desindustrialització al Camp de Morvedre. S’ha limitat a fer-se fotos institucionals per tal de no fer front a un problema causat per ells, amb desregulacions com la reforma laboral. Ha sigut l’Acord del Botànic qui ha donat suport, amb una quantitat molt important de recursos, a la nostra Comarca i als treballadors de Bosal”.

 

“Considerem que són necessaris al voltant de 10 milions d’euros per afrontar amb garanties un procés de reindustrialització que posicione Sagunt i el Camp de Morvedre com una zona industrial de primer ordre per al País Valencià. Com sempre l’Estat i les Administracions del Partit Popular marginen als valencians i als saguntins. Mentre que la Generalitat destina 3,8 milions d’euros, Madrid i el PP només han sigut capaços de destinar un milió. Li preguem al senyor Castelló i a Isabel Bonig que deixen de fer-se fotos i de presumir per mèrits que no són seus. Volem que col·laboren, com amb l’esmena d’aproximació, amb la resta de grups per a ressoldre l’enorme problemàtica que han creat després de 20 anys de gestió nefasta” ha conclòs la diputada Garcia.