Les esmenes dels Populars als pressupostos 2016 reduïen la tasca de l’entitat a treballs normatius

 

El diputat de Compromís en les Corts, Josep Nadal, ha assenyalat que “hui, amb les esmenes que el PP ha dut a la Comissió d’Economia, Pressupostos i Hisenda, ha intentat buidar l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) d’una part molt important del seu contingut i funcions, deixant-la sense diners per a promoció lingüística, les publicacions i el seu funcionament intern. El grup popular volia deixar-la como una entitat dedicada només a tasques normatives”.  

 

“Evidentment les esmenes del PP no han eixit endavant. Però han posat damunt la taula contradiccions com llevar la línia pressupostària al concurs de teatre amateur de la Junta Central Fallera, quan el teatre i les falles sempre han anat de la mà amb els sainets de Bernat i Baldoví. El PP clarament s’ha posicionat en contra de les falles i del valencià”.

 

“Un altre exemple d’aquest atac a la nostra llengua i l’AVL és el rebuig del PP a dotar de línia pressupostària les beques d’investigació, els premis literaris Sambori per a xiquets que s’organitzen a Alboraia o la promoció del valencià als mitjans de comunicació, entre d’altres”.

 

“Per si això no fóra prou, els Populars han volgut desviar l’atenció del seu menyspreu a l’AVL criticant els sous dels acadèmics, una qüestió absurda ja que l’anterior Consell va ser qui els va posar”, ha conclòs Josep Nadal.