Josep Nadal: “Tots els grups parlamentaris ens hem compromés a dotar de contingut aquest ens que millorarà el nostre món rural”

 

El diputat de Compromís en Les Corts, Josep Nadal, ha manifestat que “hui amb l’aprovació per unanimitat, en la Comissió d’Agricultura, de la nostra Proposició No de Llei perquè el Consell promoga la creació del Banc de Terres Valencià, s’enceta una nova etapa que repercutirà en moltes millores per al món rural. És el moment de mirar cap a la nostra realitat agrícola, i és el moment de recuperar-la i dinamitzar-la”.

 

Segons Nadal, “hem assolit el compromís de tots els grups parlamentaris per tal de dotar de contingut a aquest ens, el Banc de Terres Valencià, com aglutinador de tots els bancs de parcel·les que tenim al nostre territori, i que ha de servir per a dinamitzar l’economia valenciana i protegir el nostre medi ambient. Funció, aquesta última, que queda palesa en el seu paper de ser ferramenta de prevenció d’incendis, de prevenció de plagues, i contribuir a la millora paisatgística perquè els camps no es deixen abandonats”.

 

Nadal ha recordat que “amb la creació del Banc de Terres Valencià es posarà la primera pedra per a la creació de noves formes d’economia dins de l’agricultura valenciana. Significa un impuls a l’agricultura ecològica i als canals curts de comercialització. Podrem aprofitar el minifundisme de manera positiva i donar possibilitats de futur als joves i als col·lectius socials més desfavorits. Estem parlant d’una oportunitat de creació d’ocupació, prioritzant com a demandants de terres a les persones en l’atur i a les que estan en risc d’exclusió social”.

 

“En resum, la voluntat política de tots els grups hui en la Comissió d’Agricultura farà posible, amb la creació del Banc de Terres Valencià, com a registre de parcel·les disponibles per a l’explotació agrària, que l’economia dels nostres municipis es recupere i es convertisca en un nínxol de creació d’ocupació i un recurs per a la protecció del medi ambient”, ha conclòs Nadal.