Isaura Navarro recorda que el grup parlamentari va sol·licitar en 2014 la creació d’una comissió d’investigació en les Corts

 

La diputada i portaveu de Compromís en la Comissió de Sanitat en Les Corts, Isaura Navarro, ha assenyalat que “una vegada més la privatització que va fer el PP d’un servei públic, el de les ambulàncies, amagava el vertader interès dels anteriors governants: beneficiar als seus amiguets. Així s’entén després que la Comissió Europea haja qüestionat el superconcurs de transport sanitari urgent i ordinari que l’últim govern del PP va adjudicar per 694 milions a la UTE Ambulevante S.L., quedant-se amb el 90% del servei fins 2023”.

 

“Ara el Consell ha d’actuar amb contundència i traslladar a Fiscalia tota la informació que obtinga després de revisar amb la Comissió Europea el superconcurs d’Ambulevante. L’objectiu final del Consell ha de ser encetar el procés per a rescindir aquest contracte de les ambulàncies”.

 

Segons Navarro, “ens trobem amb una peça més de la xarxa clientelar que el PP va teixir durant els vint anys que estigué en el poder al nostre territori. Com en tantes altres ocasions, el benefici d’una minoria privilegiada es va prioritzar per damunt de l’interès i el benestar de la ciutadania. Compromís va sospitar des del primer moment d’aquest concurs i per això va sol·licitar en 2014 la creació d’una comissió d’investigació en les Corts, ja que un dels empresaris adjudicataris estava imputat per suborn”.

 

“A més a més, amb aquest superconcurs que donava pràcticament tot el servei de transport sanitari a Ambulevante, el sector va patir un greu ofegament. Situació que coneixíem després de mantindre reunions amb els treballadors, que han denunciat condicions laborals precàries que a més a més anaven a repercutir en la qualitat del servei, en l’atenció i els temps de resposta”.

 

“És el moment de fer front a tots els desgavells comesos pel PP, és el moment de posar llum on l’anterior govern era fosc, beneficiava als seus amiguets i feia xanxullos. Per això, esperem que el Govern del Botànic siga contundent i demane responsabilitats a qui corresponga”, ha conclòs Isaura Navarro.