Compromís presenta una PNL per a que les Corts es posicionen per la millora de l’eix Cantàbric-Mediterrani

 

La diputada de Compromís en les Corts, Teresa Garcia, ha presentat una proposició no de llei (PNL) “per a que el Consell inste al Ministeri de Foment al manteniment, modernització i potenciació, realitzant les inversions pertinents, de la línia ferroviària València-Saragossa. Així com que Foment realitze les inversions necessàries per a engegar una línia d’altes prestacions, donant un suport real a l’eix Cantàbric-Mediterrani”.

 

Segons Garcia, “des de Compromís hem criticat el lamentable estat de la xarxa de transport ferroviari i en particular de la línia fèrria vigent entre València i Saragossa. L’estat actual de la connexió amb limitacions d’espai, càrrega i velocitat, amb trams de 20 km/hora com a màxim, fa que es perda competitivitat, ja que el trànsit de mercaderies ha de desviar-se fins a Tarragona”.

 

El corredor Cantàbric-Mediterrani “és una infraestructura estratègica i la seua modernització beneficiaria no només al País Valencià sinó també a Múrcia, Aragó, La Rioja, Navarra, el País Basc i Cantàbria, unint cinc de les capitals més poblades d’Espanya”.

 

“Parlem que quasi una tercera part de la població espanyola, 11 milions de persones, serien els usuaris potencials d’aquesta línia que comunicaria de manera directa diversos ports marítims i plataformes logístiques. Així, donar-li un impuls a aquesta infraestructura tindria un impacte especialment positiu per als dos principals ports valencians, València i Sagunt”.

 

“La potencialitat i el valor estratègic d’aquesta infraestructura unit als nombrosos estudis tècnics realitzats favorables ha fet que es tracte d’una mesura de consens i que el seu suport aglutine a la societat civil, empresaris i organitzacions comercials portuàries i diversos partits polítics de diferent signe”.

 

“De fet, a finals de novembre participàrem a Terol amb el director general d’Obres Públiques, Carlos Domingo, i l’alcalde de Sagunt, Quico Fernández, a la marxa per a reclamar l’impuls del corredor ferroviari Cantàbric-Mediterrani. En definitiva, és una reivindicació claríssima del teixit empresarial i de la societat a la qual manifestem el nostre suport”, ha conclòs la diputada Teresa Garcia.