Ferri: “S’ha demostrat que el PP va abusar de la caixa fixa per finançar els seus excessos mentre els valencians patíen fortes retallades”

 

El síndic de Compromís en Les Corts, Fran Ferri, ha anunciat la presentació d’una proposició no de llei per tal d’establir una nova limitació en el nivell de despesa per caixa fixa i regular, de forma més estricta, els conceptes per als quals es pot utilitzar.

 

Per a fer-ho, Compromís proposarà modificar el Decret 24/1998 i l’Ordre que la desenvolupa, a través de les quals Eduardo Zaplana va augmentar el límit de despesa per este mecanisme del 7% dels crèdits consignats en cada capítol de despesa que establia la legislació estatal al 12% actual.

 

Per a Ferri “les caixes fixes que ha publicat la Conselleria de Transparència demostren que eren unes vertaderes ‘Caixes Black’ utilitzades pels dirigents del PP d’una forma totalment abusiva. Milers d’euros en vins i licors, despeses en perruqueria o, fins i tot, pagaments a imputats en el Cas Blasco o a empreses de la trama Púnica, tal i com hem denunciat des de Compromís. Eixa era la festa del PP mentre els valencians patíem les seues retallades”.

 

En este sentit la proposta que Compromís presentarà a Les Corts contemplarà també que s’impulse una regulació clara i estricta dels conceptes que poden ser satisfets amb el mecanisme de caixa fixa.

 

“No volem que açò torne a passar mai més. No és de rebut que ara descobrim que durant anys s’ha estat fent ús i abús de la caixa fixa com si fóra una targeta de crèdit sense límit dels governants del PP. És molt important que la ciutadania torne a confiar en les seues institucions després de l’etapa fosca del Partit Popular, i per tant, no només cal transparència sinó també contundència contra este mal ús dels diners de totes i tots” ha conclòs Ferri.