Compromís qualifica de ‘ridícules’ les crítiques de Beatriz Gascó al programa Xarxallibres al qual ja s’han adherit vora 21.000 famílies

 

La diputada de Compromís en Les Corts, Marian Campello, ha qualificat de “ridícules” les crítiques de la portaveu del PP en Educació, Beatriz Gascó, al programa de gratuïtat de llibres escolars impulsat per Vicent Marzà i conegut com “XarxaLlibres”.

 

“És ridícul que el Partit Popular ataque un programa tan important com este justament el dia que hem conegut que ja són vora 21,000 les famílies valencianes que han decidit sol·licitar l’adhesió al programa a través del formulari telemàtic de la Conselleria d’Educació. Això demostra que el XarxaLlibres avança amb una gran acceptació mentre els Ajuntaments s’organitzen i la conselleria els transfereix els fons per a fer front als pagaments. Les xifres són contundents: vora 21,000 altes en cinc dies de XarxaLlibres que contrasten amb les 146 adhesions que va aconseguir el PP per al programa Llibrey en 2 anys”.

 

Segons Campello, “per molt que li moleste al PP, este curs totes les famílies cobraran i es posaran en marxa els bancs de llibres de cara al curs que ve. És un programa ambiciós que es va posar en marxa des de principis de setembre i ara veiem el resultat”

 

“No entenem per què el PP es posiciona contra un programa que universalitza la gratuïtat en els materials d’ensenyament obligatori. En el fons el que estan atacant és la igualtat d’oportunitats de totes les famílies. Ens preguntem, per què estan en contra del Xarxallibres? Serà perquè en pocs mesos el conseller Marzà ha fet més per l’educació que ells en 20 anys” ha conclòs la diputada de Compromís.