El diputat de Compromís en les Corts Valencianes, Paco García Latorre, ha anunciat la presentació d’una Proposició No de Llei (PNL) amb mesures contra la corrupció en l’àmbit de la Justícia. García Latorre ha assenyalat que “la corrupció ha sigut generalitzada i tòxica al País Valencià”.

 

“Pareix que la corrupció en el si del PP era pràcticament sistèmica. Tenien, segons confessió pròpia, a ionquis dels diners controlant els dels valencians i les valencianes. Dotar de recursos a la Justícia xocava i xoca directament amb els interessos  judicials del PP”, ha assegurat el diputat.

 

A tall d’exemple, el parlamentari de Compromís ha recordat que, segons un informe del Consell General del Poder Judicial, “més de la meitat dels jutges superen en un 150% la seua càrrega de treball”.

 

“La PNL de Compromís insta al Govern central a portar a terme una modernització informàtica en la Justícia, fent compatibles els sistemes informàtics de les comunitats autònomes, actualment incompatibles entre si, i amb la Fiscalia, a l’establiment de mecanismes de reforçament immediat en causes especialment complexes, en particular en els casos de corrupció o a agilitzar les traduccions de converses telefòniques i comissions rogatòries”.

 

A més a més, la iniciativa de Compromís “advoca per crear equips d’autèntica Policia Judicial amb agents a les ordres de jutges i fiscals, amb un estatut que impedisca que puguen ser remoguts del seu càrrec fins que finalitze la instrucció, i sempre amb els mitjans adequats i més avançats”.

 

Aquesta PNL també demana incrementar la plantilla dels equips de Policia Judicial i, en general, de tos els grups especials de provada eficàcia dedicats a la investigació de la delinqüència econòmica i financera, formar-los intensivament i incrementar i modernitzar els mitjans dels quals disposen.

 

Finalment, Compromís també aposta per fomentar l’adequada investigació patrimonial en els jutjats amb cursos de formació per als funcionaris encarregats de dites feines i crear l’Oficina de Recuperació d’Actius.