La formació presenta una PNL per a reclamar la integració d’aquest centre en la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública

 

La diputada de Compromís, Isaura Navarro, ha visitat les instal·lacions del macrocomplexe hospitalari de Bétera, acompanyada de la diputada provincial, Mercedes Boronat, i ha pogut comprovar l’estat d’abandó en el qual es troben els pavellons en desús, “conseqüència de la falta d’interès de l’anterior govern provincial del PP a oferir un servei públic d’atenció a la salut mental que cobrira les necessitats existents”.

 

Segons Isaura Navarro, “s’està produint un tancament gradual de les instal·lacions, evitant nous ingressos, malgrat la ingent demanda, afavorint la degradació d’un lloc excel·lent per a oferir atenció sociosanitària”.

 

Les instal·lacions de l’hospital psiquiàtric de Bétera van arribar a incloure un hotel de cinc plantes, hui abandonat, i un cinema al que acudien els veïns a veure pel·lícules. “L’última decisió de l’anterior govern provincial de la Diputació va ser unificar en un sol pavelló als interns dependents i als autònoms, en contra de qualsevol criteri mèdic o assistencial, per a així tancar un altre pavelló. I el de toxicòmans també va ser tancat i desmantellat, sent traslladat a l’Hospital Arnau de Vilanova malgrat les discrepàncies dels professionals i familiars. Mentre l’empresa privada Eulen sí que aprofita les instal·lacions, comptant allí amb una residència que pel que sembla alberga a 80 persones”, ha afegit.

 

“Compromís considerem necessari oferir un ús públic a les instal·lacions, passar de l’abandó a l’explotació d’un lloc on la gent pot gaudir d’un entorn que pot ajudar a les finalitats terapèutiques necessàries i que compta amb excel·lents professionals”.

 

“Per a açò hem presentat una Proposició No de Llei que planteja la creació d’una comissió mixta on es troben la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, la Diputació Provincial de València i els representants dels treballadors, per a abordar la transferència des de la institució provincial a la Conselleria de Sanitat de totes les competències en matèria de salut mental i la gestió de tot el complex de l’hospital psiquiàtric de Bètera. L’objectiu és garantir el millor ús d’aquestes instal·lacions, el servei de les quals hauria d’integrar-se en la Conselleria”.

 

“A més a més, cal fer un full de ruta on s’establisca un pla de treball per a donar un ús públic assistencial i d’atenció sociosanitària a les instal·lacions del complex de Bétera. I per tancar el cercle, la Conselleria ha de posar mans a l’obra i fer una auditoria de la gestió del PP en el centre, que té molts clarobscurs”, ha conclòs Isaura Navarro.