La portaveu adjunta de Compromís a les Corts, Mónica Oltra, ha lamentat la “indefensió” que suposa que des de la Mesa de les Corts se li demane per escrit explicacions sobre els fets amb la seua expulsió de la sessió plenària del passat 8 de maig i la seua negativa a abandonar l’hemicicle, ja que haurien d’haver assenyalat “quina és la infracció i la sanció abans de demanar-me les al·legacions”, ha advertit.

Oltra ha recalcat que tornarà a explicar el que va explicar en el seu moment, en relació a què no va sentir els avisos del president de la Cambra. A més, ha recordat també que el seu grup va proposar que es repetís la segona advertència en un context de silenci i ho tornarà a fer constar per escrit, ha dit.

En aquest sentit, ha recordat que el termini per lliurar aquesta contestació finalitza un dia després de les eleccions europees del 25 de maig i ha apuntat que el PP “no està pensant en la dignitat de la institució sinó en la campanya electoral” i per això no volen dir quina sanció” li volen imposar.

“Vull posar de manifest que haurien dir-me a quina sanció m’enfronte, com en qualsevol expedient sancionador. Si vaig fer una cosa que és sancionable, haurien dir-me quina és la infracció i la sanció abans de demanar-me les al·legacions”. No obstant això, “ells es limiten a donar-me tràmit d’audiència per alguna cosa que no sé a què m’enfronte”, ha criticat.

La diputada, a més, ha declarat que “no pot haver sanció perquè hi va haver una decisió injusta i arbitrària “adoptada per un president de les Corts que no és capaç de mantenir el silenci a la Cambra”. “No està capacitat per al càrrec que exerceix i no té la legitimitat d’exercici del càrrec que ha d’exercir”.

“Saben que no tenen raó i estan allargant això per una qüestió d’orgull, tossuderia i d’abús de poder, “que és amb el que exerceixen la direcció d’aquest Parlament”, ha afirmat Oltra, que ha afegit que accepten l’autoritat, “però no l’abús de poder”. “Aquest Parlament es dirigeix ​​des de l’abús de poder”, ha conclòs.