La diputada de Compromís Mireia Mollà ha alertat hui de que “la Conselleria de Sanitat no inspeccionà l’acumulació de residus que es va generar a la ciutat d’Alacant, especialment en dues parcel·les pròximes a la Via Parc, mentre va tenir lloc la vaga del servei de neteja del 20 al 26 de gener”.

“Davant la situació d’acumulació de residus que es va generar, registràrem una pregunta a la Conselleria de Sanitat per saber si s’havia activat algun protocol i evitar punts insalubres, però en la seua resposta el Govern valencià aclareix que no va prendre cap d’estes mesures”, ha destacat.

Mollà ha apuntat que “esta manca d’actuacions és especialment greu en el cas dels abocadors improvisats pròxims a la Via Parc, ja que estos dos punts, on foren apilats una gran quantitat de residus, no foren inspeccionats, tot i el perill que podrien haver suposat per a la salut pública”.

Alhora, el secretari de Compromís per Alacant, Ignasi Bellido, ha afirmat que “el fet que la Conselleria confirme les nostres sospites posa de manifest la mala gestió que va realitzar l’Ajuntament d’Alacant davant la vaga, la manca de coordinació amb l’administració autonòmica, que no s’entén que no actuara davant esta situació”.

Bellido ha explicat que “en definitiva, és una demostració més de la mala gestió que realitza este equip de govern de la recollida de residus, un fet especialment greu en situacions d’emergència com esta”.