Ferri: “Queda demostrat que el PP utilitza les enquestes pagades amb diners públics per a fer campanya partidista amb arguments falsos”.

La Coalició Compromís ha criticat que el Consell estiga utilitzant les enquestes pagades per l’erari públic per a fer campanya a favor dels interessos del Partit Popular i continue sense facilitar els estudis complets a la ciutadania, tal com ha demanat Compromís en reiterades ocasions. Una recent sentència del Tribunal Superior de Justícia -recorreguda pel Consell davant el Tribunal Suprem- ha dictaminat l’obligació del Consell a facilitar estos estudis a la coalició.

Segons ha assenyalat el diputat de Compromís, Fran Ferri, “les enquestes pagades amb diners públics han de ser públiques de forma completa. El dia 16 de maig el Consell va presentar un estudi de forma parcial i sense facilitar les dades completes, tal com fa el Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS) per a donar garanties de veracitat als seus estudis. A més, la redacció d’algunes preguntes demostra que el Consell del PP està utilitzant estes enquestes per a fer campanya amb arguments manipulats, com que el retorn de Ràdio Televisió Valenciana només serà possible amb una pujada d’impostos, quan això és totalment fals”.

Per a Ferri, “no es acceptable que el govern valencià s’haja gastat des de 2010 663.000 euros en enquestes secretes. S’ha demostrat que el model del Partit Popular és el d’utilitzar les enquestes pagades per la ciutadania per a benefici propi, en lloc d’utilitzar eixos recursos en coordinació amb les universitats valencianes per a fer estudis que realment ajuden a millorar les polítiques públiques, i a generar coneixement sobre la realitat dels valencians”.

Actualment es troba en tramitació parlamentària una Proposició de Llei de Compromís per tal que les enquestes pagades amb diners públics estiguen disponibles de forma completa i es realitzen amb la participació del món acadèmic.

“Amb la participació d’institucions independents ens estalviaríem preguntes tan lamentables i falses com les que compta el baròmetre que vàrem conéixer el dia 16 de maig”, ha conclós Ferri.