Ferri: “el govern del PP ha fet pagar als valencians 150 milions d’euros de més en passar la ITV en els deu anys en què hem estat l’única autonomia amb este requisit vigent”.

El diputat de Compromís, Fran Ferri, ha mostrat la seua satisfacció davant la publicació ahir en el DOCV del Projecte de Decret del Consell, pel qual es modifiquen les normes per al control del soroll produït per vehicles de motor, amb el qual es suprimeix la prova de sonometria de la Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV).

Concretament, este Projecte de Decret, en període d’informació pública, estableix que a partir de la seua aprovació definitiva, a l’autonomia valenciana només tindran l’obligatorietat de la revisió de les emisions sonores dels vehicles en les ITV “aquells vehicles per als quals així vinga exigit per la normativa bàsica estatal, en l’actualitat ciclomotors i motocicletes”.

“S’acaba així amb deu anys de discriminació i injustícia des que el govern valencià instaurà l’any 2004 la necessitat de passar la revisió de la sonometria en la ITV per a tots els vehicles, una prova inútil, perquè els elements que s’examinen ja estan inclosos en la revisió mecànica del vehicle, i que no es realitza a la resta de l’estat espanyol”.

La prova de sonometria inventada pel govern del PP només és obligatòria per als cotxes matriculats en el territori valencià. L’existència d’esta prova ha provocat que els vehicles valencians no puguen passar la ITV en estacions de fora del País Valencià, ja que podrien ser multats ací en no tindre passada la sonometria. La revisió de les emissions sonores té un preu d’uns deu euros que se sumen a la resta del cost de la ITV, cosa que ha encarit la inspecció obligatòria de vehicles en el territori valencià fins situar-nos els darrers anys com l’autonomia on més car ha sigut passar-la.

D’esta manera, el govern del PP ha fet pagar als valencians, amb una prova de sonometria que no té cap sentit, uns 150 milions d’euros de més en els deu anys en què ha estat instaurada, diners que han ingressat les empreses que gestionen les ITV.

“En conclusió, el que ha hagut darrere de la instauració de la prova de sonometria ha sigut la intenció del Consell de beneficiar al màxim a les concessionàries de les ITV, que són empreses pròximes al Partit Popular. Així, amb les concessions d’ITV realitzades pel PP estem davant d’un altre negoci milionari per a uns pocs que els valencians hem pagant molt car i que ha perjudicat greument la competitivitat de sectors com el del transport”, ha conclòs el diputat de Compromís.