El Síndic de Compromís, Enric Morera, ha exigit hui al govern d’Alberto Fabra que es plante davant l’exigència del Ministeri d’Hisenda d’aplicar noves retallades en els serveis públics per a poder complir amb l’anomenat objectiu de dèficit. Així mateix, Morera reclama al govern valencià que reclame els 13.500 milions d’euros de deute històric que l’estat manté amb el nostre territori.

“L’administració central en l’actualització del programa d’estabilitat pressupostària 2014-2017 ha retallat el seu objectiu de dèficit i no l’amplia a les CCAA, amb la qual cosa, segons la lògica neoliberal del PP i el seu dogma del compliment del dèficit, el Consell es vorà obligat pel govern central a realitzar noves retallades”.

Segons Morera, “al mateix temps el ministre d’Hisenda Cristóbal Montoro ha ajornat ‘sine die’ el nou finançament autonòmic, tot això en un context on els estudis econòmics diuen que l’economia valenciana creixerà menys que la mitjana espanyola i no es crearà quasi nova ocupació, amb la qual cosa les noves retallades generaran més empobriment”.

L’endeutament de la Generalitat no para de créixer i mentre no ens reconeixen el deute històric als valencians, a Extremadura sí que ho fan i Monago presumeix de cobrar 430 milions de la deute que el Govern central ens nega.

Per a Morera, “com ja li vaig advertir al President Fabra en l’última sessió de control, si la Generalitat no rep més recursos del sistema de finançament autonòmic i no se’ns perdonen els 13.500 milions d’euros del deute històric, els valencians serem ciutadans de segona, perquè tindrem uns serveis públics inferiors i no hi haurà diners per a reorientar l’activitat econòmica a sectors amb més possibilitats de creixement i generar ocupació”.

Intervenció d’Enric Morera en la darrera sessió de control al President