Pañella explica que “hem presentat a les Corts una proposta per a implementar al màxim els mecanismes de control necessaris”.

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha explicat que “ha anat creixent progressivament durant els darrers anys l’interés dels consumidors per conèixer tota la informació referent als productes alimentaris que adquireixen, per a tindre així les garanties necessàries de no ser objecte de cap mena de frau en adquirir-los”.

Pañella ha definit “la traçabilitat aplicada als aliments” com “la capacitat per poder seguir el moviment d’un determinat aliment a través de les diferents etapes de producció, transformació i distribució. La seua finalitat és poder identificar un aliment determinat en qualsevol punt del seu trajecte de manera que, si es presenta qualsevol problema, es dispose de tota la informació per poder localitzar aquest dins de la cadena alimentària, permetent una més ràpida solució”.

El diputat de Compromís ha dit que “lamentablement, i com a conseqüència dels continus robatoris que pateix el camp valencià, els delinqüents han aprés a falsificar els actuals mecanismes de traçabilitat, la qual cosa els fa cada vegada més inservibles per a detectar l’autèntic camí que ha seguit un producte determinat. El Consell va prometre que actuaria per tal de modificar i millorar la fiabilitat d’aquests mecanismes, però a hores d’ara encara no ha fet res de positiu sobre el tema. És per això que des de Compromís volem que les Corts insten el govern autonòmic per a accelerar la posada en marxa d’aquests mecanismes”.