El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha mostrat “la nostra total oposició a la utilització del conflicte d’Ucraïna i la qüestió del gas rus com a excusa per a proposar la reobertura del Castor. Cap argument econòmic ni energètic es pot anteposar a la vida i la seguretat de la nostra ciutadania, i la prova del perill és que, mentre fan aquestes insinuacions, la terra ha tornar a tremolar”.

El diputat de Compromís ha declarat que “no ens deixarem enganyar per argumentaris increïbles que intenten inútilment desvincular aquests sismes del fet de la posada en funcionament del Castor. És impossible per a cap persona amb dos dits de front no veure una relació directa entre la posada en marxa del Castor i uns terratrèmols que mai no s’havien produït abans, en la zona, i que han començat, quina casualitat!, justament en posar en marxa aquestes instal.lacions”.

Pañella ha assegurat que “ens sembla molt bé que es vulga reduir la dependència energètica d’Europa. Ja podrien tindre en compte aquesta necessitat governs com l’espanyol, quan es dediquen a posar entrebancs de tota mena al desenvolupament de les energies renovables, que no generen cap dependència. Però, en qualsevol cas, repetim que és inacceptable voler utilitzar una crisi política i energètica com a excusa per a tornar a posar en perill les vides i la seguretat de la població del Baix Maestrat i el Montsià. Des de Compromís exigim, una vegada més, el tancament definitiu del Castor, i que s’estudien les responsabilitats legals d’aquells dirigents, siguen del partit que siguen, que el van autoritzar en el seu dia, sense tindre tota la documentació necessària sobre la seua seguretat”.