El diputat de Compromís diu que “incendis com el d’Eivissa són una clara advertència contra les retallades i la despreocupació en prevenció forestal”.

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha alertat que “si la política forestal que manté el PP des del Consell no canvia, en relació als darrers anys –i res no sembla indicar que vaja a corregir-la, sinó tot el contrari—, ens podem trobar amb un panorama molt negre de cara a aquest estiu, pel que fa als incendis. I cal recordar que els incendis de l’estiu cal començar a apagar-los ara, quan encara som a temps, amb mesures de prevenció que no s’estan duent a terme”.

El diputat de Compromís adverteix que “ens hem de mirar en el recent incendi que ha patit l’illa d’Eivissa, tant semblant geogràficament al nostre territori, i prendre nota que tothom coincideix a culpabilitzar de l’extensió i els danys de l’incendi a les retallades en personal i serveis que ha dut a terme el govern balear de Bauzá, també del PP com el valencià. Mentrestant, ací la conselleria no únicament no posa en marxa les mesures preventives que caldria per anticipar-se a l’amenaça del foc, sinó que, tot al contrari, té en peu de guerra els agents forestals i mediambientals i els seus sindicats, que amenacen amb una “vaga de zel”, treballant només en ”horari d’oficina”, com legalment els correspon. No cal ni dir els perills que aquest fet comportaria, ni fer notar que la responsabilitat cauria sobre una conselleria que, en comptes d’afavorir el treball dels seus assalariats, l’omple contínuament d’entrebancs”.

Pañella ha assegurat que “encara som a temps per a previndre els incendis, però cal afrontar ja tota una sèrie de tasques que no poden esperar, des de la neteja del sotabosc a la dotació de personal i mitjans suficients per a afrontar els incendis des del seu inici, que és quan encara es poden aturar. Si no, de res serviran després els laments i les promeses sempre incomplides, quan ja ha passat la desgràcia. Des de Compromís li exigim al PP que es pose les piles en el tema de la defensa dels nostres boscos, i que no espere, com fa sempre, que siga massa tard”.