El diputat de Compromís diu que “és absurd presentar-les com una innovació quan es tracta d’un sistema obsolet, que Europa va abandonant cada vegada més”.

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha exigit “per enèssima vegada, que la consellera Bonig es mulle i diga ja on vol ubicar les incineradores. Des de Compromís li hem preguntat una i una altra vegada els noms de les poblacions i els llocs concrets on vol instal·lar-les, però sempre obtenim la callada per resposta; queda clar que el PP no es vol mullar, sabent l’elevat cost electoral que aquests projectes els suposarien per a les eleccions del 2015”.

Per a Pañella, “és absurd parlar de les incineradores com si foren el darrer descobriment ecològic sobre la depuració de residus. Es tracta d’una tecnologia obsoleta, que els diferents països d’Europa que les tenen en funcionament al seu territori tendeixen a abandonar. Però la consellera es dedica ara a cantar-nos les seues suposades glòries, mentre calla, simptomàticament, els noms concrets dels llocs on vol instal·lar-les. Una contradicció més, ja que, si de veritat foren tan útils i tan inofensives com assegura, per què hauria de callar i silenciar els punts concrets on pensen ubicar-les?”.

El diputat de Compromís ha assegurat que “tota política de tractament dels residus que no estiga inscrita en un pla integral de disminució i recuperació d’aquest, està destinada al fracàs. Es tracta, en primer lloc, d’incidir sobre les empreses productores, per a aconseguir una clara disminució del material rebutjable dels seus productes; de conscienciar encara molt més la ciutadania pel que fa al consum responsable; i d’acentuar molt més no tan sols la recollida selectiva, sinó sobretot el reciclatge en destí del màxim de producte final possible, de manera que el material rebutjat disminuisca molt en relació al resultat actual, encara massa elevat per als tractaments de reciclatge que s’hi podrien dur a terme. Per ací han d’anar els plantejaments sobre residus, i no per eixa miraculosa conversió a les tècniques obsoletes de la incineració, amb què ara s’ha despenjat el PP, ells sabran per quina raó”.