El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha explicat que “s’ha publicat la Resolució de 4 d’abril, de la Direcció General de Trànsit, per la qual s’estableix la mesura de restricció a la circulació de vehicles de més de 7.500 quilograms en la carretera N-340 tram Orpesa-Nules. Aquesta mesura s’havia anunciat a conseqüència de la concentració d’accidents en la N-340 amb resultat de mort. Inicialment es va proposar la prohibició de circulació de camions entre Nules i Torreblanca; podrien circular per l’autovia, que acaba al nord de Torreblanca o per l’AP-7 pagant el peatge”.

Segons explica Pañella, “la població de Torreblanca ha manifestat el seu rebuig unànime al desviament del tràfic de la N-340 al seu pas per la localitat, per l’impacte econòmic que suposarà per als establiments que desenvolupen l’activitat en aquest tram. Tots els grups polítics han acordat sol·licitar a la Subdelegació del Govern que s’adopten solucions alternatives a la total restricció de circulació de vehicles pesats de més de 7 tones i mitja. Una vegada més les persones han de pagar les conseqüències de la històrica falta d’inversió del govern estatal, siga del signe que siga, en la xarxa viària de les comarques del nord del País; no s’ha efectuat el desdoblament de la N-340, ni l’A7 és encara una alternativa per al tràfic, i l’única alternativa és l’AP7 de peatge”.

Davant d’aquesta situació, el diputat de Compromís ha proposat que “les Corts insten el Govern de l’Estat i el Ministeri de Foment a trobar solucions alternatives a la proposada en la Resolució de 4 d’abril de 2014, de manera que no afecten negativament els restaurants de la zona; a prioritzar les inversions necessàries per a que les condicions de la xarxa viària que afecta les poblacions situades al nord de Castelló siguen suficientment segures; i a fer les gestions immediates per tal d’alliberar l’AP7 entre Nules i Orpesa, almenys mentre estiga vigent la prohibició de circulació proposada”.