El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, considera que l’incompliment de límit de dèficit per part de la Generalitat Valenciana demostra que, per una banda, “les retallades no han aprofitat, el govern de Fabra no ha solucionat absolutament res i ens han portat a més empobriment”. Per una altra banda, Morera ha declarat que l’incompliment “era previsible perquè han aplicat unes reformes des d’un model que fa aigües, les seues receptes per eixir de la crisi no aprofiten i insistixen a aplicar-les”.

De fet, la pregunta de control feta per Compromís i a la que haurà de respondre el president Fabra el proper dijous en les Corts és referida al dèficit públic de la Generalitat. La qüestió per a la sessió de control ha estat registrada molt abans de conéixer les dades, que hui han fet públiques els mitjans de comunicació i que ha forçat al conseller Moragues a donar una roda de premsa urgent.

Segons Morera, “el govern de Fabra és incapaç de reclamar el deute històric i un millor finançament, la seua covardia ens està condemnant a l’empobriment, a les retallades en els serveis públics més essencials i per tant, el no compliment amb les xifres del dèficit tindrà unes conseqüències negatives que pagaran els ciutadans, i això és el que ens preocupa”.