Oltra: “és una injustícia calcular la distància de 3 km del centre escolar en una línia recta imaginària per accedir a les beques”.

La Defensora del Poble, Soledad Becerril, considera en el seu últim informe, presentat recentment davant el Congrés del Diputats, que la resolució de la Conselleria d’Educació sobre Transport Escolar que estableix la distància de 3 km del centre en línia recta com a requisit per a accedir a les beques, vulnera el principi constitucional d’igualtat i insta a corregir-la.

Becerril considera que “esta distància no és en absolut indicativa de la que efectivament han de recórrer els alumnes, ni de la major o menor durada i cost dels desplaçaments escolars, que no transcorren en una línia imaginària traçada sobre un mapa, sinó per camins o carreteres transitables que permeten accedir d’un o altre punt”.

Així mateix, la Defensora del Poble recomana a la Conselleria d’Educació que “procedisca a una nova formulació de l’actual requisit establert […] de manera que dit requisit siga compatible amb el principi constitucional d’igualtat”.

La portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, ha mostrat la satisfacció de la seua formació amb el fet que la Defensora del Poble coincidisca amb els criteris que Compromís va utilitzar en el recurs contenciós administratiu interposat contra esta resolució davant del TSJCV. Des de Compromís ja s’ha remès al Tribunal l’informe de la Defensora del Poble perquè es valore i siga inclòs en la causa oberta, que encara està pendent de sentència.

Per a Oltra, “és una injustícia i un trencament de la igualtat calcular la distància de 3 km del centre escolar en una línia recta imaginària. Com ja diguérem en el recurs judicial, com els xiquets no volen, el que s’ha de tindre en compte són les distàncies transitables reals a recórrer. En l’actual formulació esta resolució de Transport Escolar vulnera l’article 14 de la Constitució, sobre el principi d’igualtat, i, per tant, ha de ser anul·lada”.