La diputada de Compromís assegura que darrere dels projectes ruïnosos de la Generalitat estava el finançament d’entitats com Bancaixa i la CAM.

Amb el títol de ‘Rescatem persones. Treballem pel canvi’, la diputada de Compromís participà en un acte a l’Alcúdia acompanyat del regidor de Compromís per l’Alcúdia Paco Sanz. En el mateix, Mollà va denunciar el saqueig de les caixes d’estalvi “que van unflar la bombolla immobiliària, destinant ingents quantitats de diners a l’especulació i els projectes ruïnosos de la Generalitat Valenciana”.

Mireia Mollà ha denunciat el saqueig de les caixes d’estalvi, “que van unflar la bombolla immobiliària, destinant ingents quantitats de diners a l’especulació i els projectes ruïnosos de la Generalitat Valenciana”.

Per a Mollà, aquest saqueig es va fer amb el consentiment del Banc d’Espanya, “el governador del qual, va deixar fer i desfer als bancs. Un ‘modus operandi’ idèntic seguit en Bancaixa -ara Bankia-, la CAM o el Banc de València”, va indicar.

“El poder polític decidia qui posava al front de les entitats bancàries que després es posaven per a ells i per als seus Consells d’Administració remuneracions i jubilacions multimilionàries. Tots els projectes ruïnosos de la Generalitat Valenciana, a l’igual que la privatització de les àrees de Salut o d’hospitals com el de la Ribera, ha tingut darrere el finançament d’entitats com Bancaixa o la CAM, vulnerant les seues finalitats socials”, va indicar.

“Tot això ho ha pagat, naturalment, el conjunt de la societat, tant per mig de les injeccions de diners a la banca de l’època de Zapatero, com pel rescat bancari de Rajoy. Les víctimes han sigut els estalviadors, bé de les preferents, bé de les quotes participatives”, va indicar Mireia Mollà, qui va concloure la xerrada amb una crida a preparar el canvi, un canvi radical en les polítiques, des de l’honestedat, per a la qual cosa es necessita que el que hui és un desig demà siga una realitat i eixe canvi que volem està en mans de tots nosaltres.

Mireia Mollà, una de les diputades més joves de les Corts, amb 31 anys, s’ha caracteritzat junt a Mònica Oltra per les seues intervencions incisives i crítiques. Forma part de la Comissió d’Investigació sobre el procés d’intervenció per part del Banc d’Espanya de la CAM, que té a vore molt amb els rescats a la Banca, les preferents i les estafes bancàries.

Per la seua banda, el regidor de Compromís a l’Alcúdia Paco Sanz va explicar que la campanya ‘Rescatem persones’ vol posar en el centre de la política les persones. “Compromís, davant els que volen rescatar la banca o els seus interessos, vol rescatar als dependents, als que pateixen les retallades en educació o en sanitat, als desocupats… “, va assegurar.

“Compromís treballa pel canvi, un canvi social i polític cada vegada més urgent i necessari. Cada dia que passa és fa més insostenible el manteniment en el poder d’un partit corrupte que governa contra els interessos dels valencians. Necessitem una regeneració democràtica, necessitem recuperar la dignitat, canviar la política i canviar els polítics que ens governen”, indicaren els seus representants.

Mollà ha destacat de manera especial en les seues denúncies i investigacions Rafael Blasco, exconseller de Solidaritat i Ciutadania i exportaveu del PP en les Corts. “Mireia ha sigut un autèntic assot de Blasco i el cas Cooperació, que ha contribuït a destapar de manera notable des del principi, en octubre de 2010, una trama mafiosa que desviava fons públics destinats a solidaritat i que acabà en les butxaques dels amics de Blasco”.