Diu que “va mentir quan va ocultar el risc de sismes si es construïa el Castor i torna a mentir ara quan nega els tremolors a les cases”.

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha estat taxatiu a afirmar que “el propietari de l’empresa Escal, el senyor Florentino Pérez, ha mentit quan ha assegurat que “no va haver cap tremolor en cap casa de Vinaròs” durant els sismes que es van produir amb tota seguretat com a conseqüència de la posada en marxa del Castor”.

Pañella ha assegurat que “tampoc no és la primera vegada que menteix sobre aquest tema; perquè ja va mentir, en aquell cas per omissió, quan no va presentar els informes de risc sísmic que aquest projecte comportava. Just per això, perquè la seua empresa va ocultar la documentació preceptiva sobre els perills que comportava la seua construcció, és pel que hem demanat reiteradament que li siga retirada la concessió, sense cap mena de compensació que hagen de pagar les arques públiques. I és que la considerem nul·la de ple dret, precisament per aquesta ocultació d’una informació clau per a validar o no el projecte”.

El diputat de Compromís ha afirmat que “hi ha persones que creuen que, per raó dels seus diners i dels seus càrrecs, poden anar per la vida impunement, llançant les primeres afirmacions que els passen pel cap, convençuts que ningú no gosarà qüestionar-los-les. Però el senyor Florentino Pérez s’equivoca per complet, hi ha persones, entitats i associacions, com ara Compromís, que no s’espanten davant de la seua força mediàtica i de pressió, i que no dubtem ni dubtarem un minut a oposar-nos a les seues maniobres si ho hem de fer per a defensar els interessos dels nostres conciutadans. I per això, una vegada més, ens ratifiquem en l’exigència al govern de l’estat del tancament definitiu del Castor, i que trobe les argumentacions legals necessàries, que n’hi ha, per a que aquest tancament es faça sense haver d’indemnitzar l’empresa Escal, per ocultació d’informes claus de seguretat en presentar la sol·licitud d’obertura.”