El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha declarat que “la carretera N-340 al seu pas per les comarques de Castelló té un alt índex de sinistrabilitat. Per part de la Direcció General de Trànsit es recomana evitar la N-340 i utilitzar com a alternativa l’autovia CV-10. Foment situa com a trams especialment conflictius de la N-340 les travessies entre Benicarló i Vinaròs, i el comprès entre Orpesa i Castelló. Com a alternativa en la circulació pel nord de la província, també aconsella utilitzar l’autopista de peatge AP-7 i l’autovia de la Plana CV-10, enllaçant amb la CV-13, i connectar amb la N-340 a l’altura de Torreblanca”.

El diputat de Compromís ha comentat que “resulta contradictori que Foment recomane no utilitzar la N-340 al seu pas per Castelló, i alhora continue retardant l’execució de l’alternativa per alliberar de transit la N-340, com seria l’execució de la CV-10. La ministra Ana Pastor va anunciar en el Congrés que a principis del 2014 es licitarien els projectes constructius d’aquesta autovia entre la Jana i l’Hospitalet de l’Infant. Però, mentrestant, manté totalment paralitzats els projectes entre Vilanova i la Jana, malgrat que es van adjudicar aquests estudis el 14 d’abril del 2011. Després de l’estiu d’aquell any el Ministeri de Foment va posposar la redacció d’aquests documents al 2012. Quan tocava reprendre’ls, Foment ho va retardar fins al 2014. I ara, torna a deixar-ho aparcat, en aquesta ocasió per al 2015”.

Davant d’aquesta situació, Pañella ha assegurat que “una altra alternativa per reduir el pas de vehicles de per la N-340 haguera estat no renovar a l’empresa AUMAR la concessió de l’explotació dels trams de peatge en aquesta autopista. Aquesta concessió acabava el 31 de desembre de 1996 i va ser allargada fins al 31 de desembre del 2019 per l’aleshores govern espanyol del PP, sense tindre en compte els interessos generals de Castelló, una situació que ens aboca ha reclamar uns alliberaments parcials que no accepta el govern d’Espanya. És per això que hem presentat una proposta de resolució a les Corts per a que insten el Consell per tal que aquest inste el govern de l’estat per tal de que inicie les accions encaminades a rescatar la concessió de l’AP-7, per procedir a l’alliberament dels peatges el més ràpidament possible”.