El diputat de Compromís a les Corts Valencianes, Josep Maria Pañella, ha criticat la decisió del Consell de privatitzar la gestió de l’aeroport de Castelló a l’empresa canadenca SNC Lavalin malgrat ser “completament lògic tenint en compte la tendència del Partit Popular a les gestions tèrboles. L’acord amb SNC Lavalin tanca el cercle de la corrupció”, ha enlletgit el diputat per Castelló de la coalició valencianista, progressista i ecologista.

El parlamentari de Compromís es referia així a l’empresa canadenca coneguda per la mala praxi empresarial en haver estat objecte en la premsa de titulars relacionats amb suborns a la família de Gadafi, per haver tingut a un dels seus presidents en la presó acusat de frau o per haver estat bloquejada pel Banc Mundial. De fet, Compromís ja va anunciar una bateria de preguntes al Consell en conèixer les possibilitats de l’empresa de gestionar l’aeròdrom de Castelló.

Pañella també ha criticat les recents declaracions de Ciscar que admetia certs problemes amb la justícia però que no comprometien la seua solvència professional, al que el diputat ha respost que “de mala praxi i de problemes amb la justícia saben molt els populars valencians, per la qual cosa l’empresa, lamentablement, està molt d’acord amb els valors del PP”.

Per a Pañella, “després d’haver estat tres anys de ser l’aeroport sense avions per excel·lència, el reclam de reportatges de mitjans de comunicació internacionals a causa del ridícul de declaracions desafortunades d’algun polític de tèrboles praxis, resulta vergonyós, encara que -admetem-ho- lògic que acabe en mans d’empreses de trajectòria infame”.

Des de Compromís ja han advertit que emprendran una sèrie d’accions parlamentàries per aclarir “un procés que no està gens clar i que ens ha costat molts milions a les valencianes i els valencians perquè ara li donen la gestió a l’empresa menys indicada i no sabem barat a què”, segons ha reconegut Pañella.