El diputat de Compromís diu que “des de l’any 2008, quan es van eliminar aquestes tarifes, el preu de l’electricitat per als pous els ha augmentat als llauradors un 475%”.

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha explicat que “hem presentat a les Corts una proposició no de llei per a instar el ministeri d’Indústria a realitzar totes les gestions oportunes per tal de regular tarifes especials per als regants i reduir-los l’IVA, reconeixent així les peculiaritats del sector agrari i aconseguint que les tarifes s’adapten al consum real i a la potència real utilitzada”.

Segons ha explicat Pañella, “els llauradors duen temps pressionant per a aconseguir uns contractes específics de tarifa elèctrica per als regants, amb la reclamació que el sector agrari compte amb una quota de potència diferent per a atendre les seues necessitats de consum. I és que els agricultors han vist com la seua despesa en energia s’ha incrementat un 475% des de juny de 2008, quan van desaparèixer les tarifes especials per a reg. I aquesta situació és, senzillament insuportable i inassumible, si volem que la producció agrària valenciana continue sent competitiva”.

El diputat de Compromís ha dit que “cal que el ministeri de Industria aborde aquesta qüestió i que es plantegen solucions a les tarifes per a reg”. Per això ha defensat “que es tornen a engegar unes tarifes especials, concordes a la situació i al consum reals”. A més, ha apuntat que “igual que existeix un IVA reduït per a altres sectors estratègics, cal que n’hi haja per a l’energia elèctrica per a reg, i no el 21% actual”.