El diputat de Compromís ho considera “un autèntic acte d’hipocresia per part del PP, que desprestigia la política davant de la ciutadania”.

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha considerat “un acte d’autèntica hipocresia política que el PP valencià assistira passat dissabte a la manifestació a Castelló contra les prospeccions petrolieres en l’entorn de Columbretes i, només cinc dies després, els seus diputats i diputades, inclosos els de Castelló i tots els valencians, votaren en contra d’una resolució per prohibir aquestes prospeccions”

El diputat de Compromís ha ironitzat assegurant que “de vegades, pense que els diputats del PP votarien en contra d’una proposta per felicitar l’aniversari de Rajoy, si vinguera de les files de l’oposició. Sembla que ja per no escoltar ni escolten de què va una proposta, es limiten a mirar si el seu cap de grup parlamentari els diu vot a favor, en contra o abstenció, i ells voten com a corders, sense plantejament propi. Com a mostra un botó, el que els ha passat al Parlament de Catalunya, on el seu cap de grup es va equivocar, i la meitat d’ells van acabar votant a favor de la independència. I, en el cas de les Columbretes, s’han limitat a votar, com sempre, el que els han manat, per més que entrara en clara contradicció amb el que demanaven dissabte pels carrers de Castelló”.

Pañella s’ha preguntat “com volen que la ciutadania mantinga l’afecció cap a la política amb comportaments semblants. Com es pot dir una cosa a Castelló, la contrària a Madrid, i quedar-se tan amples, i tot això només amb cinc dies de marge? I bé, des de Compromís demanem als i les castellonenques que eren presents dissabte a la manifestació, o que donen suport a la reivindicació en favor de les illes Columbretes, que en prenguen vota nota, i que no li donen ni un vot més a una formació capaç de burlar-se d’aquesta manera de l’opinió pública de Castelló”.

El diputat de Compromís ha dit que “exigim als alcaldes de Castelló i Peníscola, que anaven dissabte obrint la manifestació, que condemnen clarament l’actuació dels seus diputats i que, si no els fan cas, abandonen el partit. O no podrem creure en la sinceritat de les seus afirmacions”.