El diputat de Compromís diu que “el govern de Madrid no només no ajuda la nostra recuperació econòmica, sinó que la combat durament”.

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha ratificat “la nostra total oposició a l’atac per part del govern espanyol a la cogeneració del sector ceràmic, una mesura que perjudica de manera greu la nostra indústria principal i que més llocs de treball genera. La mesura que vol adoptar el govern de Rajoy és una càrrega de profunditat contra la seua competitivitat, les exportacions i, per tant, el manteniment i possible creació de nous llocs de treball”.

El diputat de Compromís ha denunciat que “no és que el govern espanyol no faça res per a afavorir els interessos econòmiques de les comarques castellonenques, és que, damunt, ben al contrari, es dedica a perjudicar de manera greu aquells sectors, com el ceràmic, que encara funcionen, i que suposen una important aportació a la nostra economia i al manteniment de llocs de treball. Aquesta política absurda, que ni fa ni deixa fer, és absolutament la contrària del que hauria de dur a terme un govern responsable, que s’interessara de veritat pel manteniment i la recuperació de la nostra activitat econòmica”.

Pañella ha assegurat que “des de Compromís, estem a les antípodes d’aquesta política miop i sense trellat, i pensem que el que cal és defensar la indústria ceràmica, dotar-la de competitivitat i permetre-li així consolidar els mercats exteriors, com única manera de mantenir les fàbriques en funcionament i assegurar així la permanència dels llocs de treball i la seua possible ampliació. Per això exigirem, des de Castelló, des de València i des de Madrid, que el govern de Rajoy es deixe d’experiments de més que dubtós resultat, i renuncie als seus plans absurds respecte a la cogeneració”.