El diputat de Compromís denuncia que “les obres estan suspeses des de 2011, al·legant manca d’uns diners que sí que tenen per al que els convé”.

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha explicat que “les obres de la CV-10, entre Vilanova i la Jana, estan suspeses des de l’any 2011, com li ha reconegut el mateix govern espanyol al nostre diputat al Congrés, Joan Baldoví, argumentant que “la seua execució està prevista en funció de les disponibilitats pressupostàries, actualment prioritzades en la conservació i seguretat del vial”.

Pañella ha recordat que “l’acord signat entre l’estat i la Generalitat, pel qual el govern central es comprometia a executar les obres d’aquest tram de la CV-10, és molt anterior a la crisi; i, per tant, si des de Madrid s’haguera acomplert quan calia l’obligació assumida ja estaria construït aquest tram, que ha d’oferir als conductors i transportistes un vial gratuït alternatiu a una AP-7 de pagament. Però des de Compromís hem fet públiques en repetides ocasions les nostres sospites que aquest ajornament, més que amb cap aspecte de la crisi, té relació amb les pressions de l’empresa concessionària de l’AP-7, que no vol que es complete cap obra que pose en perill la seua milionària recaptació pels peatges”.

El diputat de Compromís ha explicat que “justament per això, pensem que des de les Corts Valencianes, com a màxim òrgan representatiu de la voluntat ciutadana, s’ha de requerir el govern espanyol per a que acomplisca la seua obligació i reprenga les obres de la CV-20, sense excuses econòmiques de mal pagador; perquè tots sabem que, quan es vol, sempre es tenen diners per a executar una obra, i que tot és un tema de prioritats. Com a mostra un botó, només cal esmentar el més que discutible AVE cap a Galícia, les obres del qual continuen endavant malgrat totes les retallades”.