El PP ha rebutjat en el ple de les Corts la creació d’una Comissió d’Investigació per a analitzar el cost que s’abona a les empreses concessionàries d’hospitals públics per cada targeta sanitària, així com el procés i les condicions de l’externalizació de la sanitat valenciana.

La diputada de Compromís Mireia Mollà ha defensat la necessitat d’investigar el cost per càpita que es paga a les empreses privades per gestionar la sanitat dels valencians a causa de “l’opacitat” del Consell a l’hora d’oferir informació sobre aquesta qüestió i a la falta de “dades objectives que validen” aquest tipus de gestió.

A més, ha afirmat que en 2012, tècnics de la Conselleria de Sanitat van trobar que hospitals de gestió privada “havien facturat per 132.000 targetes falses”, per les quals cada any la Generalitat els estava pagant 18,5 milions.

“Quan un amaga les dades i damunt perverteix la realitat del que ha passat i consenteix el frau que estan perpetrant les empreses privades en la gestió sanitària pública, cal investigar-ho; si no, serem còmplices d’aquest frau”, ha afirmat Mollà.