Davant de les retallades antisocials i les peticions reiterades del govern valencià de sacrificis a la ciutadania, Compromís ha tornat a insistir en el coneixement de la gestió dels diners públics que fa l’executiu d’Alberto Fabra, “d’uns diners que en estos moments s’estan pagant per res, d’una forma opaca i, possiblement, amb més prioritat que a uns altres proveïdors de la Generalitat”, segons ha reconegut el portaveu de la coalició en les Corts, Enric Morera.

El parlamentari valencianista ha declarat que, als darrers dies, “ha estat notícia els intents de negociació per part del Consell per a modificar el cànon que paga la Generalitat Valenciana per la Fórmula 1 que ja no se celebra als carrers de la ciutat de València. És una cortina de fum per a fer com que fan alguna cosa, però encara estem esperant que ens lliuren documentació, contractes, i que ens diguen quant costa i quant ens ha costat el gran premi de Fórmula 1 de València”.

En este sentit, Morera ha anunciat que ha registrat una bateria de preguntes parlamentàries per a saber com gestiona el govern d’Alberto Fabra els pagaments de les carreres automobilístiques a l’empresa del multimilionari Ecclestone. “Volem saber si, per a cobrar, Formula 1 Administration ha presentat la factura corresponent i quin recorregut ha tingut eixa factura, perquè no podem oblidar que la Generalitat devia més de 3.800 milions d’euros als seus proveïdors i, a més, van dir que destinarien 2.000 milions de FLA per a pagar, per la qual cosa, restarien per satisfer 1.800 milions d’euros en factures a proveïdors de la Generalitat”.

Per això, des de Compromís volen saber si, amb els diners del FLA, “s’ha pagat la Fórmula 1 que ja no es fa, avançant a unes altres empreses valencianes que esperen més temps en cobrar el que els deu la Generalitat o, si per contra, Ecclestone està en la llista d’espera, cosa que dubtem i molt”.

També, Morera ha tornat a insistir en saber “el cànon exacte que paga la Generalitat per la Fórmula 1, una informació que ens va negar Camps sempre i que Fabra no ha negat de paraula però si d’obra, perquè mai ens han lliurat documentació referent a les carreres de bòlids a la ciutat de València”.

Per últim, el portaveu de Compromís al parlament valencià també ha requerit al Consell informació al voltant de les negociacions per a reduir el cànon. “Molt han parlat del tema en els mitjans de comunicació però, en l’actualitat, no sabem en quin estat es troben les converses, no sabem si ens alliberem de pagar uns milions molt necessaris per a unes altres coses o si hi ha una reducció. Volem explicacions i volem accions contundents per a frenar el malbaratament de recursos públics, perquè els diners de les valencianes i els valencians han d’estar primer per a garantir el benestar de les persones que habiten el País Valencià”, segons Morera.