El diputat de Compromís diu que “ens fan allò de la llebre i la safanòria, prometent-nos sempre iniciar les obres i ajornant-les després contínuament”.

El diputat de Compromís per Castelló, Josep Maria Pañella, ha declarat que “l’actitud del govern espanyol respecte a les comarques de Castelló en matèria d’infraestructures només té un nom: és una autèntica presa de pèl. Com allò de la llebre i la safanòria, ens promet una i una altra vegada que iniciarà les obres necessàries, nosaltres ens ho creiem, i llavors torna a ajornar-les. I així contínuament, ja ho feia abans quan encara no hi havia crisi, ho continua fent ara amb crisi i, si no fem res per a evitar-ho, ho continuarà fent quan s’acabe la crisi”.

Pañella ha assegurat que “a totes les propostes que se’ls fan des de Castelló per a solucionar aquests problemes, la seua resposta és sempre la major indiferència: no accepten la retirada del peatge de l’AP-7 com a solució a una N-340 que cada dia més va esdevenint més una trampa mortal, però tampoc volen fer variants ni ampliacions; no volen acabar l’autovia CV-10 entre Benlloc i la Jana, per més que es van comprometre a executar aquest tram, per a que no afecte els interessos dels propietaris de l’autopista, que no deixarà de ser de gestió privada fins el 2019, i això si no es trauen de la mànega una nova pròrroga, com han fet en anteriors ocasions… I, mentrestant, el PP del Consell, que suposadament exigeix aquestes obres, veta després a les Corts les mocions en aquest sentit que els formulem des de Compromís i els altres grups de l’oposició. Veurem ara què faran amb la proposició que presentarem aquesta setmana en eixa mateixa línia”.

El diputat de Compromís ha assegurat que “l’actual govern valencià és incapaç per complet de dur a terme el que caldria fer en aquest moment: donar un fort colp de puny damunt la taula i exigir-li, no pregar-li, al govern de Madrid que execute les obres a què es va comprometre des d’abans de la crisi, i que done la resposta necessària al clam des de Castelló quan se li exigeix aquesta millora de les infraestructures. El greuge comparatiu amb altres territoris de l’estat augmenta any rere any, i la sensació d’estafa entre els nostres conciutadans també. Com el govern d’Alberto Fabra és incapaç d’adoptar una postura de fermesa davant dels seus amos de Madrid, caldrà esperar fins d’ací un any, quan una nova correlació de forces, en la qual Compromís tindrà un pes decisiu, permeta plantar-se davant del govern de l’estat i exigir-li que acomplisca les seues obligacions”.