La diputada de Compromís Mireia Mollà ha explicat hui que “anem a registrar una bateria de preguntes en les Corts per a que la Conselleria de Medi Ambient ens explique si ha posat en marxa els estudis pertinents per valorar la viabilitat d’instal·lar un cable-ski junt a les Salines de Santa Pola”.

Mollà ha explicat que “l’equip de govern de Santa Pola ha aprovat la instal·lació d’este complex en uns terrenys públics destinats a zona verda que se situen al mateix marge del Parc Natural, però el projecte no compta amb un estudi sobre l’impacte de construir este complex lúdic i esportiu que, per les seues característiques, preveu obres d’envergadura”.

En concret, la diputada de Compromís ha assenyalat que “el cable-ski necessita d’un sistema d’abastiment i evacuació d’aigües que podria comportar la perforació i extracció de recursos hídrics del subsòl, el que suposaria una clara alteració del medi”.

En este sentit, Mireia Molla ha apuntat que “és precís que la consellera de Medi Ambient, Isabel Bonig, done explicacions al respecte i aclarisca quin control té previst fer d’este projecte per tal d’evitar una nova agressió a un bé natural de la importància de les Salines de Santa Pola, que ja ha registrat abocaments incontrolats de runes”.

Alhora, la diputada ha indicat que “l’alcalde de Santa Pola, Miguel Zaragoza, que és també diputat autonòmic, hauria d’explicar també quines garanties té la implantació del complex”.