Considera “inadmissible que la conselleria vulga matar un centre educatiu a base de tancar la matriculació d’alumnes de 3 anys”.

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, i la regidora d’aquesta formació a Castelló, Ali Brancal, després d’haver mantingut contactes amb la comunitat educativa del col·legi Mestre Canós de Castelló, han considerat “inadmissible que la conselleria vulga matar aquest centre educatiu amb l’estratègia d’impedir la matrícula d’laumnes de 3 anys, amb la qual cosa en pocs anys faria desaparèixer aquest col·legi”.

Segons ha explicat el diputat de Compromís, “des de l’any 2010 l’ajuntament de Castelló té atorgat el permís preceptiu per a la remodelació d’aquest centre. Però és curiós que des de conselleria d’Educació, per més que se li va notificar l’atorgament d’aquest permís, ningú no es va molestar mai en anar a recollir-lo, de manera que, finalment, el desembre de l’any 2012 li va ser dut personalment. Però la conselleria ha ignorat completament aquest permís d’obres, que li permetria dur a terme les reformes necessàries per la modernització de l’edifici, i s’agafa a l’estat actual de les instal.lacions per decidir la seua paulatina desaparició”.

Pañella diu que “aquest tancament ni tan sols figura en l’arranjament escolar que va fer públic la conselleria, els va ser comunicat per la inspecció. I, plenament d’acord amb el que pensa la comunitat escolar, des de Compromís entenem que aquest tancament seria inacceptable. El col·legi Mestre Canós s’ha de reformar i posar al dia, no tancar-lo de cap manera. Per això proposarem a les Corts les mesures necessàries per aturar aquest procés, i donem ple suport a les reivindicacions que du a terme la comunitat escolar per aturar-lo, com són els actes que tindran lloc aquest divendres, a partir de les 17 hores, i en els quals serem presents per mostrar-los el nostre suport”.